Portfolio in Naober Magazine

Portfolio in Naober Magazine

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik het leuk vond om met wat foto’s in de nieuwe editie (zomer 2022) van het Naober Magazine te staan. Ik kende persoonlijk het magazine in eerste instantie niet, maar na wat research bleek het te gaan om een plattelandsmagazine wat zich vooral concentreert op lezers in de provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe. Binnen deze provincies wordt het magazine veel gelezen in gebieden zoals de Achterhoek, Salland, Veluwe en Twente. Het magazine vult zich met interviews, tips, verhalen en nog veel meer van bekende en/of bijzondere streekgenoten. Vandaar ook de naam Naober wat in streektaal buurman betekent. Het tijdschrift is in de bekende boekhandels, winkels en online verkrijgbaar.

Het leek mij erg leuk om als streekgenoot, inwoner van de Veluwe en als geboren Achterhoeker wat te betekenen voor dit mooie magazine. Wat het voor mij als natuurfotograaf ook interessant en aantrekkelijk maakt is dat ik ook op deze manier een nieuw publiek bereik.

Het portfoliothema voor deze Naober editie was zomermacro en de vraag was of ik hier met de selectie van mijn foto’s rekening mee kon houden. Daarnaast heb ik een stukje tekst met profielfoto aangeleverd met wie ik ben en wat ik doe.

Afgelopen weekend viel het magazine op de deurmat, uiteraard snel door gebladerd tot dat mijn oog ineens bleef hangen op een reusachtige kolibrievlinder! Mijn portfolio werd geopend met een twee pagina’s vullende kolibrievlinder op de plant ijzerhard. Gaaf om je foto zo groot terug te zien in het magazine! In totaal vulde het portfolio zich over zes volle pagina’s en daar ben ik erg trots op. De kwaliteit is prachtig, de kleuren komen mooi uit en doen niet onder voor de werkelijkheid. Daarnaast is de scherpte ook zeer goed. In totaal zijn er tien groot formaat natuurfoto’s met onderschrift geplaatst!

Bij deze: Naober bedankt voor de fijne samenwerking! Een deel van de foto’s en de tekst is ook online terug te vinden onder deze link.

Reacties zijn gesloten.