Tweede prijs – NFNL Photo Challenge ‘De Mooiste vogelfoto’

Tweede prijs – NFNL Photo Challenge ‘De Mooiste vogelfoto’


Deze week kreeg ik het prachtige bericht dat ik de tweede plaats heb mogen behalen in de Photo Challenge ‘De mooiste vogelfoto’! Deze wedstrijd wordt één keer in de twee maanden georganiseerd door de meest populaire natuurfotografie website van de lage landen, namelijk natuurfotografie.nl

Door hun grote bereik en bekendheid zijn de wedstrijden van erg hoog niveau, in de prijzen vallen is dan ook een grote uitdaging. Vele inzendingen zijn niet uitzonderlijk en dat bleek ook bij deze challenge! Dit zei de redactie erover: Vogels zijn altijd één van de populairste onderwerpen voor natuurfotografen. Dat bleek wel weer tijdens deze uitdaging. Zelden was het niveau van de ingezonden foto’s zo hoog deze keer. De ene na de andere geweldige vogelfoto vloog voorbij. Het is geweldig om te zien hoeveel talentvolle natuurfotografen we in Nederland hebben.

Na bovenstaand stukje snappen jullie wel dat ik erg blij ben met deze tweede prijs! Nog trotser ben ik met het juryrapport, dit zei de jury over mijn foto: “Hoe moet je een foto nou anoniem beoordelen als de signatuur van de fotograaf zo duidelijk aanwezig is” verzuchtte één van de juryleden over deze foto. Wat een prachtig compliment is het als je als fotograaf zo’n duidelijke eigen stijl hebt dat hij door anderen wordt herkend aan de hand van een enkele foto. Danny Slijfer is één van de fotografen die dat is gelukt. En met deze prachtige, minimalistische foto van een groep grote zilverreigers heeft hij de tweede prijs veroverd in deze challenge.

Een groter compliment kan je als natuurfotograaf niet ontvangen! Een eigen stijl hebben en herkenbaar zijn tussen de vele, dagelijkse duizenden gemaakte foto’s lijkt onmogelijk. Toch heb ik dit resultaat weten te behalen met mijn grote zilverreigers foto, gemaakt in een door de IJssel overstroomd Havikerwaard bij Ellecom. Ook werd mijn ransuil vermeld als opvallende foto in deze wedstrijd!

De tweede prijs is een foto op aluminiumprint van 60 x 40 cm beschikbaar gesteld door CEWE. Daarnaast heeft de foto gelijk een plaatsje verdiend in het nieuwe Natuurfotografie Magazine!

Reacties zijn gesloten.