Groene Camera – Eervolle vermelding / Highly commended

Groene Camera – Eervolle vermelding / Highly commended

Afgelopen zaterdag, 21 mei, vond de finale uitreiking van de Groene Camera 2022 plaats. De uitreiking en de expositie vond dit jaar plaats in Den Haag in het Museon-Omniversum. Dit is een prachtig en modern wetenschaps- en cultuurmuseum in het centrum van Den Haag met jaarlijks vele bezoekers.

Ook dit jaar waren er erg veel foto’s ingestuurd, meer dan 6500 foto’s! Dit gegeven laat wel zien hoe populair de wedstrijd is in Nederland en België. Erg gaaf, want de Groene Camera onderscheidt zich door uitsluitend foto’s te accepteren die in Nederland of België zijn gemaakt en dat maakt het niveau ook zo verbazingwekkend hoog. Extra trots ben ik dan ook dat ik dit jaar in de prijzen mocht vallen als eervolle vermelding in de categorie geleedpotigen! Voor mij een tweede keer, want in 2019 mocht ik al een eervolle vermelding behalen in de categorie zoogdieren. Vorig jaar viel ik helaas net buiten de prijzen met een finalistenplek in de top 10.

Dit jaar mocht ik er weer bij zijn, ditmaal met een springstaartje tussen de prachtige guttatiedruppels van de Valse teervlekkenzwam. De foto werd groot vertoond in een donkere, grote zaal en kwam daarbij prachtig uit! Een grote eer om zo vertoond te mogen worden. De uitreiking had voor mij wel een randje, want een persoonlijke favoriete inzending die ook de finale had behaald werd op het laatst gediskwalificeerd door de juryleden. Dit omdat ik heel minimalistisch wat zandkorreltjes in de nabewerking had verwijderd van de hoed van het hazenpootje. Dit was echter niet toegestaan waar ik achteraf wel van baalde. Een harde les voor de toekomst, want deze foto was denk ik ver gekomen. Echter pas ik de foto gewoon wat aan en misschien wordt het nog een kanshebber in een volgende wedstrijd.

De dag was verder geweldig leuk en goed georganiseerd, mijn complimenten! De middag begon met een masterclass van de inspirerende Jan Vermeer. Daarna de uitreiking waarbij mijn maatje Christien runner-up werd en clubgenootjes Franka ( 3 eervolle vermeldingen!!) en Jowan ook in de prijzen vielen. Jowan werd zelfs winnaar portfolio wat hem de titel Groene Camera Natuurfotograaf van het jaar opleverde. Na de uitreiking begon de expositie, waarbij we alle foto’s konden bezichtigen in een prachtige, lichte zaal. Het evenement werd afgesloten met een borrel waar ik vele (on)bekende, bevriende fotografen mocht spreken, heel erg leuk en gezellig. De zaterdag sloten Melissa en ik af met een hotelovernachting in IJmuiden. Met in de avond een fijne pizza bij de plaatselijk pizzeria en een strandwandeling waarbij we in de nachtelijke avonduurtjes bij de auto nog oog in oog kwamen met een prachtige vos!

De expositie van de winnaars en eervolle vermeldingen zijn nog een jaar lang te bezoeken in het Museon-Omniversum in Den Haag.

Reacties zijn gesloten.