Lowland Photo Contest – Highly Commended

Lowland Photo Contest – Highly Commended

Geweldig nieuws, afgelopen weekend ben ik in de prijzen gevallen in de Lowland Photo Contest op het Lowland Light event in het Belgische Bornem! Deze wedstijd behoort zeker tot één van de meest prestigieuze natuurfotografiewedstrijden van de Benelux. Met mijn foto van de haas in duizend lichtjes heb ik een Highly Commended oftewel eervolle vermelding weten te behalen in de categorie Zoogdieren. Heel erg gaaf en een grote eer dat ik het tot de laatste 5 van deze categorie heb geschopt. En dat met een foto zo dichtbij huis, namelijk in Cortenoever bij Brummen!

In totaal deden er aan deze zesde editie van Lowland 519 fotografen mee uit 8 verschillende landen met een totaal van 7859 inzendingen. Dat zijn flink wat foto’s waarbij ik dit jaar tot de 60 laatste finalisten behoor. Daar ben ik natuurlijk erg trots op en dat ook nog eens in een moeilijke categorie als zoogdieren. De expositie en uitreiking was in het Cultuurcentrum Ter Dilft in Bornem. Er was een mooie, serene zaal geregeld voor de expositie waar de foto’s prachtig in uitkwamen. De uitreiking was in een schouwburgzaal met podium, waar later alle finalisten op de foto werden gezet.

We moesten wel even wachten op deze uitslag en überhaupt een nieuwe editie Lowland Photo Contest, want door corona is het evenement meerdere keren uitgesteld of helaas zelfs afgezegd. De laatste winnaars dateren daarom alweer uit 2019, want in 2020 ging de hele contest zelfs niet door, maar vele inzendingen waren toen al wel binnen, waaronder mijn haas. In 2021 startte ze daarom een nieuwe editie plus de automatisch doorgeschoven inzendingen uit 2020. Dat betekent dus twee jaar aan inzendingen voor deze wedstrijd, extra lastig misschien wel. Gelukkig was nu eindelijk de uitreiking van Lowland Photo Contest 2021 daar, na afzegging in december 2021 nu in het voorjaar van 2022. Met veel trots zaten ik en mijn vriendin Melissa dan ook in de zaal. Uiteindelijk een prachtig weekend gehad met een overnachting in Bornem. De volgende dag heb ik onder andere blauwborsten kunnen fotograferen aan de schelde. Een waanzinnig mooi en leuk weekend!!

Reacties zijn gesloten.