Groene Camera 23 – Eervolle vermelding/Highly commended

Groene Camera 23 – Eervolle vermelding/Highly commended

Afgelopen zaterdag, 15 april, vond de finale uitreiking van de Groene Camera 2023 plaats. De uitreiking en de expositie vond ook dit jaar weer plaats in Den Haag in het Museon-Omniversum. Dit is een prachtig en modern wetenschaps- en cultuurmuseum in het centrum van Den Haag met jaarlijks vele bezoekers.

De week voor de uitreiking waren mijn vrouw en ik nog op reis in Oostenrijk. De planning was om vroeg in de avond voor de uitreiking weer thuis aan te komen. Met flinke sneeuwval vertrokken we vrijdag in de ochtend uit Oostenrijk en dik negen uur later kwamen we gelukkig weer veilig thuis aan in Dieren. Een nachtje slapen en we mochten weer regelrecht door naar Den Haag voor de uitreiking van de Groene Camera. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wel wat veel kort achter elkaar. Gelukkig is Museon ondertussen een bekende locatie.

Tijdens de uitreiking mochten we op een groot scherm genieten van inspirerende beelden van topniveau! Dit jaar leek wederom de vorige edities te overtreffen in niveau, wat een platen! Dit jaar zat ik wederom erg dichtbij de prijzen, als derde eindigde ik net naast de prijswinnaars. Alsnog betekend dit een eervolle velmelding in de categorie zoogdieren, amfibieรซn en reptielen. Trots ben ik dat met mijn ree tussen het pijpenstrootje de eindstrijd mocht behalen.

Na een spannende uitreiking begint de altijd ontspannen expositie. Een moment waar ik naar uitkijk! Ik heb bekende en onbekende fotografen mogen spreken en ontmoeten. Helaas was de expositie voor ons aan de korte kant, want we moesten meteen weer door naar Braamt. Een feestje van oma stond ook nog gepland.

Intussen is het alweer mijn vierde jaar als finalist bij de Groene Camera! Inclusief dit jaar betekend dat alweer mijn derde eervolle vermelding. Dat is toch best een prestatie en ongelooflijk mooi! Hiermee toont aan dat ik momenteel toch aardig consequent ben. Op deze manier weet ik mij toch elke keer weer te plaatsen bij de laatste finalisten, dat is ook een kunst op zich.

PIXfactory, Groene camera en Museon-Omniversum en alle betrokkenen bedankt voor deze fijne middag!

Wil je de finalistenfoto’s in het echt zien? Deze zijn nog een jaar te bezichtigen in Den Haag in het Museon-Omniversum. Wil je alle finalistenfoto’s online zien? Klik dan hier.

Reacties zijn gesloten.