Uitreiking Gelderse natuurfotografiewedstrijd 2022

Uitreiking Gelderse natuurfotografiewedstrijd 2022

Afgelopen weekend was de jaarlijkse uitreiking van de Gelderse natuurfotografiewedstrijd georganiseerd door BuitenGewoon Gelderland. Dit jaar vond alweer de vierde editie plaats en dit keer vond het evenement plaats op zondag 4 september 2022 te Laren. De locatie van de uitreiking was ook dit jaar weer geweldig georganiseerd. Het vond plaats op het prachtige landgoed Verwolde bij huis Verwolde. We werden ontvangen met een hapje en een drankje in de Oranjerie en werden vervolgens begeleid naar de plek van de uitreiking verderop in de tuinen van het landgoed. We zaten in een prachtige groene omgeving en hadden heerlijk zomerweer!

Intussen is het voor mij alweer de vierde keer dat ik genomineerd ben en er als finalist bij aanwezig mocht zijn. Vanaf de start zit ik erbij en zie ik de wedstrijd veranderen: het evenement, de organisatie het wordt steeds professioneler aangepakt, maar ook het niveau en het aantal inzendingen worden steeds hoger. Dit jaar waren er meer dan 1500 inzendingen, waarbij mijn foto van het springstaartje tussen de guttatiedruppels tot de laatste 50 finalisten behoorde. Dit jaar in de categorie macro, wat volgens de jury de moeilijkste categorie was.. Dat bleek ook wel toen Sonja met haar vliegend hert uit deze categorie verkozen werd tot overall winnaar!

Helaas zat er voor mij ook dit jaar geen prijs in en na een gezien fragment op tv blijkt dat ik een vierde plek heb behaald. Ik ben een soort eeuwige finalist en het geluk zit mij op dat gebied niet mee. Al moet ik wel relativeren en is het knap om toch telkens als finalist aanwezig te mogen zijn in kleine en grote wedstrijden.

De gezonde spanning, gezelligheid, ontmoeten van gelijkgestemden en fijne vrienden, je werk dat even op een roze wolk ligt, motivatie, inspiratie overal en je komt ook nog eens op de mooiste locaties! Teleurgesteld na bovenstaande als finalist? Nee, ik heb een prachtige ochtend gehad en ben blij dat ik er uit vele inzendingen er dit jaar wederom bij mocht en kon zijn! Na mijn inziens kent een fotowedstrijd geen verliezende foto’s die gebaseerd zijn op authenticiteit, gevoel en passie.

Een fotowedstrijd kent echter wel winnaars. Vandaag was ik vooral ook trots op één grote winnaar, namelijk Sonja Een fijne vriendin uit onze bevriende natuurfotoclub VNF De Twintigers en nu Gelderse natuurfotograaf van het jaar! Gefeliciteerd Sonja, zeer terechte winnaar!

Jury, organisatie en vrouwlief wederom bedankt voor de prachtige dag en wie weet tot volgend jaar en ben ik aanwezig voor een vijfde deelname!

Reacties zijn gesloten.