Tweemaal finalist NPOTY

Tweemaal finalist NPOTY

Gisteravond (13 december ’22) was de uitreiking van NPOTY oftewel National Photographer of The Year. Een wedstrijd van hoog niveau, wereldwijd (96 landen) stuurt men de beste natuurbeelden in. In totaal zijn er maar liefst 20.952 foto’s ingestuurd, ook ik heb dit jaar een poging gewaagd.

Tot mijn grote verbazing was ik met twee foto’s finalist in de categorie Nature of: “De lage landen”. Finalist zijn betekent minimaal een plek in de top 10, maar nog geen prijs. Met wat informatie uit betrouwbare bronnen kon ik al snel invullen dat ik helaas niet in de prijzen was gevallen. Er werd namelijk geen profielfoto of onderschrift gevraagd, dan weet je eigenlijk al genoeg. Eerlijk gezegd was ik op het moment suprΓͺme toch nog wel nieuwsgierig, je weet maar nooit..

Mijn voorgevoel klopte en helaas bleef ik dus gisteravond steken op finalist. Dit betekent dat ik net niet in de prijzen ben gevallen. Is dit nou wel of geen succes? Finalist zijn overkomt mij geregeld, maar NPOTY is toch wel weer next level vind ik. Zover was ik nog niet gekomen bij zo’n grote contest. Dus ergens ben ik toch best trots om met twee foto’s een plek binnen de top 10 te mogen opeisen. Een klein succes zonder prijs dat kan toch ook? We dromen gewoon nog even verder.

Groot succes was er wel voor mijn Twintigersvriendin Franka. In dezelfde categorie mocht Franka winnaar en runner-up worden. Bij deze wil ik Franka feliciteren met deze topprestatie!

Reacties zijn gesloten.