Plaatsing in het Puur Natuur magazine van Natuurmonumenten

Plaatsing in het Puur Natuur magazine van Natuurmonumenten

Afgelopen maand kreeg ik van Paulien Bunskoek (een hele enthousiaste en goede natuurfotografe) een berichtje dat een foto van mijn springstaartjes in het magazine Puur Natuur van Natuurmonumenten stond. Naast het leuke nieuws, moet ik hier wel wat even over kwijt.

Helaas gebeurt het vaker dat je als fotograaf niet op de hoogte wordt gebracht van het gebruik van je foto in bijvoorbeeld drukwerk. Niet alleen bij Natuurmonumenten, maar bij veel meer organisaties. Vaak is het wel zo dat je de foto zelf hebt ingestuurd en dat je akkoord bent gegaan met het gegeven dat de organisator je foto’s mag gebruiken voor andere doeleinden. Slim bedacht, want geen toestemming geven betekent niet meedoen aan de wedstrijd en daarbuiten een beetje naamsbekendheid kan helemaal geen kwaad! Zonder bericht weet de fotograaf echter niet wanneer en waar zijn foto gebruikt wordt., terwijl elke fotograaf dit wel zal waarderen en dit zelfs zal delen onder zijn of haar bekenden. Dit kan vervolgens weer promotie opleveren voor de organisatie. Nou dat is eruit.. gelukkig werd ik deze keer door Paulien op de hoogte gebracht!

Mijn springstaarten foto is gebruikt bij de rubriek Foto van de maand. Het bijschrift behorend bij mijn foto is als volgt: “Springstaarten leven overal waar halfverteerde bladeren op de bodem liggen. Hier heeft de fotograaf deze kleine beestjes slim met tegenlicht door een blad gefotografeerd waardoor de contrasten lekker groot worden.”

Reacties zijn gesloten.