Nieuws

Nieuws

 • Top 50 Gelderse natuurfotografiewedstrijd

  Deze week heb ik te horen gekregen dat ik in de top 50 sta met mijn foto van de springstaartjes. Het is een natuurfotografiewedstrijd van Buitengewoon Gelderland, het gaat om de mooiste natuurfoto van Gelderland. In totaal zijn er meer dan 800 inzendingen geweest. Voor mij is het nu afwachten of ik de finale behaal, eind april hoor ik hier meer over!

  Als je je stem wil uitbrengen op mijn foto, dan kan dat nog via deze link. Je vindt mijn foto onder de categorie ‘macro’.

 • Auteur voor natuurfotografie.nl

  Begin 2020 heb ik via social media gesolliciteerd om auteur te worden voor natuurfotografie.nl. Uiteindelijk werd ik geschikt bevonden en nu mag ik regelmatig artikelen schrijven voor de rubriek ‘In de zoeker’. Natuurfotografie.nl is het platform voor natuurfotografen uit de lage landen, ik struinde deze dan ook al jaren af. Een eer voor mij om voor deze site te mogen schrijven en met mijn foto’s mijn verhaal te mogen vertellen. Ik ben dan ook zeker trots op dit hoogtepunt!

  Bij publicaties vind je alle artikelen die ik tot nu toe heb geschreven.

 • VNF de Twintigers

  Woensdag 8 januari is Danny Slijfer Fotografie op stap geweest. Voor het eerst ben ik naar een fotografieclub geweest. Dit is een bevriende club met voor mij allerlei top natuurfotografen uit het hele land. Voor mij een grote eer om hier deel uit van te mogen maken! Woensdagavond was de eerste bijeenkomst van VNF de Twintigers. We hebben als start allemaal elkaars ingestuurde foto’s besproken, wat erg leuk en leerzaam was. Ik denk dat ons nog heel veel moois te wachten staat met deze club!

 • Mijn werk aan de muur in Winterswijk!

  Dit weekend ben ik bij goede vrienden op bezoek geweest en heb ik mijn eerste landschapsfoto op canvas persoonlijk kunnen overhandigen. Ik ben erg trots en vereerd dat zij mij het vertrouwen hebben gegeven om mijn foto zo’n prominente plek in hun woonkamer te geven.

  Het formaat loog er niet om, 120 bij 80 cm en dat direct boven de zithoek. De kleuren van het landschap van De Posbank komen prachtig uit bij de kleuren van het interieur. Tevreden klanten en een tevreden natuurfotograaf! Zij hebben al twee keer eerder een foto van mij besteld op canvas, dit is al even geleden, maar toch leuk om hieronder ook nog even te laten zien. Dank jullie wel Jelmer & Karlijn!

 • Vermelding Danny Slijfer Fotografie in blog Chris Ruijter

  Vandaag had ik de eer om vermeld te worden in de natuurblog van natuurfotograaf Chris Ruijter. Vorige week zijn we namelijk samen op pad geweest naar de Ransuilen! We hebben een hele leuke middag gehad en genoten van de (tientallen!) uiltjes. Chris blogt over bijzondere ervaringen in de natuur, waaronder ook over deze dag. Hierbij heeft hij mijn fotografie en website in een mooi daglicht geplaatst. Hier ben ik uiteraard erg trots op en dankbaar voor!

  Zijn jullie nieuwsgierig naar het verhaal? Neem dan een kijkje op de website van Chris Ruijter. Mijn foto’s die bij deze dag horen vind je hier.

  Hieronder een sneak preview van Chris zijn blog en een foto die hij van mij maakte tijdens die dag.

 • Publicatie Roots Agenda 2020

  In een eerder bericht dat ik heb gedeeld ben ik door de jury van Roots uitgekozen voor de Top 100 in de Roots fotowedstrijd van 2019 met meer dan 6000 inzendingen. Helaas ben ik niet door naar de finale, maar de top 100 krijgt wel een plekje in de nieuwe Roots natuuragenda 2020. Dus ook mijn foto van de kleine IJsvogelvlinder staat in de agenda.

 • Deelname aan een reizende expositie door Gelderland

  Omdat Buitengewoon 20 jaar bestaat hebben ze een natuurfotografiewedstrijd georganiseerd. Door een jury en later door middel van stemmen heb ik een plekje in de Top 20 en werd mijn foto geëxposeerd in het Provinciehuis in Arnhem.

  Op zaterdag 6 juli was de uitreiking en werd de winnaar bekendgemaakt. Helaas geen prijs voor mij, maar wat wel erg leuk is, is dat mijn foto geëxposeerd wordt in een reizende expositie door Gelderland. De foto wordt onder andere geëxposeerd bij Bezoekerscentrum Veluwezoom, Kasteel Hernen en Bezoekerscentrum Nunspeet.

  Daarnaast mocht ik een tweede afdruk van mijn foto meenemen naar huis als aandenken!

 • Genomineerd Bloem & Tuin evenement te Nuenen

  De foto van de IJsvogelvlinder is door de jury geselecteerd waardoor ik de finale van de fotowedstrijd van Bloem & Tuin heb behaald. De expositie van de Top 40 (finalisten) wordt bij Bloem & Tuin, het grootste tuinevenement van de Benelux tentoongesteld langs de route van het evenement, in de prachtige bossen van Landgoed Gulbergen. Een evenement met ruim 45.000 bezoekers uit binnen- en buitenland!

  Aan de hand van de stemmen tijdens het evenement wordt er een winnaar bekend gemaakt.

 • Expositie Top 20 Buitengewoon Provinciehuis Arnhem

  Op dinsdag 11 juni werd de Top 20 van de Buitengewoon fotografiewedstrijd bekendgemaakt in het Provinciehuis in Arnhem. De fotografiewedstrijd stond in het teken van het 20 jarig bestaan van Buitengewoon, onderdeel van Omroep Gelderland.

  De jury heeft een top 100 uitgekozen waar mijn foto deel van uitmaakte. Door middel van stemmen kon je doorstromen naar de Top 20 en de finale in Beekhuizen op 6 juli. Er zijn bijna 7000 stemmen uitgebracht en mijn foto heeft het uiteindelijk geschopt tot de Top 20! Erg blij met dit resultaat en de steun die ik van iedereen heb gekregen.

  Op zaterdag 6 juli weet ik meer …

 • Mijn werk aan de muur!

  Een prachtig canvasdoek van het Ruighaarmos bij een klant in Braamt aan de muur. Een centrale eyecatcher in de slaapkamer. De oranje en blauwe kleuren komen mooi uit bij de inrichting en op de hagelwitte muur. Nu mocht ik met eigen ogen bekijken hoe het geheel eruit zag. Een tevreden klant en een tevreden fotograaf!

 • Finalist Roots Magazine Natuurfotografiewedstrijd 2019

  Afgelopen week kreeg ik het bericht dat ik ben gekozen voor de Top 100 van de Roots Natuurfotografiewedstrijd 2019. De foto van de IJsvogelvlinder is uit 6500 inzendingen uitgekozen door de jury. Wat een grote eer! Hiermee sta ik sowieso in de Roots jaaragenda van 2020, wat ik al super gaaf vind.

  Ik maak nog kans op de Publieksprijs met behulp van stemmen en de juryprijs. Dus voorlopig nog even afwachten..

 • Finalist Gelderse Natuurfotowedstrijd 2019

  Met de foto van de Klein IJsvogelvlinder ben ik door een jury verkozen tot de top 100 van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2019 georganiseerd door Buitengewoon Omroep Gelderland.

  Tot eind april kon er op de foto’s gestemd worden en nu is het afwachten of ik de top 20 heb behaald en kan exposeren in het Provinciehuis in Arnhem.

 • Groene Camera – Eervolle vermelding / Highly commended

  Een paar weken geleden kreeg ik via natuurfotografie.nl te horen dat ik was genomineerd als finalist in de categorie ‘Dieren’ voor de Groene Camera. Het is één van de grootste en best aangeschreven natuurfotografiewedstrijden van Nederland & België.

  Zaterdag 23 maart 2019 vond de uitreiking plaats bij Hart van Holland in Nijkerk. Hier heb ik te horen gekregen dat mijn foto van de haas verkozen is tot eervolle vermelding in de categorie ‘Dieren’. De foto is door de jury gekozen uit meer dan 6000 inzendingen, ik ben dan ook erg trots op dit resultaat!

  Op de website van natuurfotografie.nl staan alle finalisten, waaronder ook mijn foto.

 • Mijn eerste fotografieproduct!

  Afgelopen maand heb ik mijn eerste natuurfotografieproduct gemaakt, namelijk een verjaardagskalender! Binnen twee weken zijn bijna alle kalenders al verkocht en moet er een volgende lading kalenders geleverd worden.

  Ze hangen op vele verschillende plekken bij familie, vrienden, kennissen en onbekenden. Ik vind de gedachte erg leuk dat mijn ontmoeting met een vlinder of een ree nu gedeeld kan worden met anderen en op deze manier komt de natuur bij mensen in huis! Erg leuk dat ik deze momenten met anderen kan delen en hen zo blij kan maken met een kalender.

  Hieronder enkele voorbeelden van de vele blije klanten die de kalender een mooie plaats hebben gegeven.

  De kalender is inmiddels helemaal uitverkocht. Toch geïnteresseerd in een kalender? Er is een mogelijkheid om bij te bestellen op verzoek, neem dat contact op.

 • Mijn werk aan de muur!
  Via de website is er contact met mij opgenomen en zijn er foto’s besteld. Het gaat om twee IJsvogel foto’s en een foto van een Roodborst. Voor de klant was het belangrijk dat de foto’s in parken in de directe omgeving waren geschoten. Ik had de eer om even een kijkje te mogen nemen in het appartementencomplex waar ze zijn opgehangen. Drie mooie canvasdoeken die de hal van het complex opvrolijken! 
 • Artikel Vroege Vogels
  Publicatie over de zeldzame Kleine IJsvogelvlinder.
 • Omslagfoto Vroege Vogels
  Gekozen als omslagfoto op de website van Vroege Vogels – februari 2018
 • Winnaar Veluwse Fotowedstrijd

  Tweemaal winnaar van de Veluwse Fotowedstrijd – Oktober 2017
  Links in de categorie ‘Wildlife’ –  Zandhagedis. Rechts in de categorie ‘Macro’ – Zwervende Heidelibel.

 • Publicatie Arnhemse Koerier

  Publicatie in de Arnhemse Koerier – Oktober 2017.

 • Vermelding Natuurfotografie.nl

  Eervolle vermelding in de top 10 op www.natuurfotografie.nl voor fotowedstrijd met thema ‘Libellen’ – Juli 2017

 • Krantenpublicatie Huldiging Vitesse

  Foto van de aanvoerder van Vitesse tijdens de bustour van de huldiging van de KNVB beker in de binnenstad – Mei 2017

  De Gelderlander                                                      Algemeen Dagblad

 • Mooiste weekfoto

  Foto van de dag, plaat van de week en meer dan 2000 likes op Mooiste Foto van Nederland – Mei 2017

 • Publicatie bedrijfsfoto’s kapperszaak

  Publicatie door nieuwspagina van bedrijfsfoto’s voormalige kapperszaak Steenstraat 10A te Arnhem – September 2016.

 • Mooiste dagfoto

  Foto van de dag – Mooiste foto van Nederland – Juni 2016