Mijn werken massaal bij Annemieke in Dieren aan de muur!

Mijn werken massaal bij Annemieke in Dieren aan de muur!

Vandaag heb ik als trotse pauw het eindresultaat mogen bekijken van maar liefst negen verkochte beelden! De Forex afdrukken van 44 x 66 centimeter zijn solitair verdeeld opgehangen door het gehele woonhuis bij een klant in Dieren. Wat voor mij als natuurfotograaf en dorpsgenoot deze opdracht erg leuk maakte is om te zien dat het gezin erg enthousiast is over de natuur. Dit zie je onder andere terug in het interieur en hun tuin dat grenst aan de bossen van de Veluwezoom. Het bos loopt zo over in hun natuurlijke tuin wat resulteert in dagelijks tientallen vogels zoals vandaag: kepen, vinken, middelste bonte specht, mezen, roodborsten enzovoort. Wat een rijkdom zeg!

De wens van Annemieke was om het enthousiasme voor de natuur buiten nu ook binnenshuis te introduceren. Om dit doel te kunnen bereiken werd ik een jaartje geleden als natuurfotograaf benaderd en gevraagd om mee te denken en te helpen. Onze missie was dat de beelden een passende samenhang moesten gaan vormen in het interieur, maar wel afgewisseld met veel kleur. Daarnaast moesten de beelden een frisse uitstraling hebben. Om tot een compromis te komen hadden we het nodige overleg, een huisbezoek en hebben we vele overwegingen gemaakt totdat we bij een definitieve keuze zijn uitgekomen. Tijdens onze gesprekken hebben we gelet op de ruimte, het formaat, de omgeving, het licht, de huidige kleuren van het interieur enzovoort.

Vorige week kreeg ik het goede nieuws dat Annemieke de afdrukken had ontvangen en vandaag was dan de dag dat ik mijn werk in het echt kon aanschouwen. Het uiteindelijke resultaat is prachtig geworden! Een fijne samenhang van negen frisse, kleurrijke en solitaire werken die heel mooi uitkomen in de lichte woning. Ondanks dat ik altijd vertrouwen in mijn werk heb blijft het toch altijd best wel spannend! Ik moet zeggen dat ik als persoon, maar ook als natuurfotograaf erg vereerd en trots ben op het eindresultaat. Om met je werk in iemands leefomgeving te hangen geeft mij echt een grote boost voor mij als ZZP-er!

Annemieke en de rest van het gezin zijn ook erg tevreden met het eindresultaat, uiteraard erg leuk om te horen. Van Annemieke kreeg ik diezelfde middag nog een mooie quote opgestuurd die ik graag deel met jullie:

“Mijn leven lang hing ik aan de muur wat ik vond. Prima, maar het was een allegaartje geworden. Nadat ik naar de bosrand van de Veluwezoom verhuisde, vond ik het een mooi moment om wat nieuws aan de muur te hangen. Iets dat zou passen in ons modern-organisch en kleurrijke interieur. Ik was al langer gecharmeerd van het werk van Danny, die ik via Instagram volgde. Geen standaard natuurfoto’s, maar een beetje edgy. Ik vind al zijn werk mooi, ook het donkere en lichte, maar juist de kleurrijke foto’s passen heel goed in ons huis.”

Dit is toch oorstrelend om over je werk te mogen horen. Dit geeft energie, voldoening en zelfvertrouwen om door te gaan met wat ik nu doe en erg leuk vind om te doen. Ik denk dat ik namens ons beide kan zeggen dat het een zeer geslaagd project. was. Missie geslaagd! Ook het interieur ademt nu natuur. Annemieke en gezin bedankt voor jullie vertrouwen in mijn werk!

De verhuizing van Annemieke en onze kennismaking via Instagram, die genoemd worden in bovenstaande quote, zijn nog wel leuke dingen om even toe te lichten. Een aantal jaren geleden kreeg ik via Instagram een Messengerberichtje van een toen nog totaal onbekende inwoonster uit Leiden met de vraag of Dieren een leuke plaats was om te wonen. De juiste persoon om dat aan te vragen had ze gevonden! Mijn antwoord was dan ook ergens in de trant van Dieren is prachtig, de mensen zijn er aardig en de Veluwezoom met zijn vrijheid is een onbetaalbare rijkdom. Als ik jou was zou ik deze kant op komen. Natuurlijk heel makkelijk gezegd, verhuizen met je gezin is een ander verhaal. Een tijd later kreeg ik het onverwachte nieuws dat ze een woning hadden gekocht in Dieren, zo ongeveer om de hoek. Superleuk natuurlijk en sindsdien hebben we eigenlijk altijd contact gehouden door onze gezamenlijke interesses voor de natuur en de fotografie. Zelf is Annemieke ook een ZZP’er, in haar geval een zelfstandig verhalenmaker. Ze schrijft en fotografeert als allround pr-dame er goed op los. Haar schrijven en fotografie is veelal gericht op mensen en positiviteit. Regelmatig krijg ik van haar de nodige tips waar ik als natuurfotograaf veel aan heb!

Meer weten over Annemieke? Check haar website voor meer info of volg haar op haar social media kanalen.

Reacties zijn gesloten.