Over mij

Over mij

Passie voor de natuur

Mijn naam is Danny Slijfer, 28 jaren  jong en woonachtig in Arnhem. Mijn passie voor de natuur begon al op jonge leeftijd. Ik was altijd buiten te vinden; van hoog in de bomen, tot de knieën in het water tot diep in het struikgewas. Intussen verzamelde ik van alles uit de natuur. Van een zelf geplukte bos bloemen voor mijn moeder tot het vangen van stekelbaarsjes en het verzorgen van een gewond kauwtje. Toen was de voorliefde voor de natuur er al en had ik oog voor details zonder dat ik me hiervan bewust was. Tijdens mijn hoveniersopleiding kwam ik voor het eerst uitgebreid in aanmerking met het determineren van planten (plantenkennis). Ik merkte dat beplanting een onderwerp was waar ik me graag in wilde verdiepen. Tijdens mijn vervolgstudie HBO Tuin- en landschapsinrichting heb ik mij nog meer kunnen verdiepen in de natuur en kwam ik ook in aanraking met fotografie, iets totaal nieuws voor mij! Hierdoor ontstond uiteindelijk mijn nieuwe passie en hobby; natuurfotografie. Een jaar na mijn afstuderen besloot ik om te investeren in een goede spiegelreflexcamera en sindsdien zijn we onafscheidelijk! Over de natuur raak je nooit uitgeleerd, je ontdekt telkens iets nieuws. Of het nou bij de voordeur is, in een park of op het hoekje van de straat. Je moet echt kijken wil je het mooie van de natuur zien. Tevens beleef ik plezier aan het determineren (naam geven) van planten en dieren. Zo breid je telkens je kennis uit over de natuur.

Werkwijze en materiaalgebruik

Ik vind het heerlijk om een paar uur de natuur in te trekken om tot rust te komen en te genieten, maar natuurlijk vooral om mooie foto’s te maken. Nu ga ik regelmatig op pad met mijn mountainbike naar verschillende natuurgebieden in Arnhem en omgeving. Momenteel fotografeer ik voornamelijk op gevoel. Mijn foto’s zijn zonder hulpmiddelen geschoten. Alleen mijn mountainbike, mijn camera en ik.

Materiaalgebruik
Body:       Nikon 3200
Lenzen:   Nikon AF-S Zoom Nikkor 70-300 mm  F4.5 – 5.6G  IF   ED
                  Sigma 150 mm F2.8 APO Macro EX  DG  OS

Na het opstarten van een Facebookpagina kreeg ik zoveel leuke reacties, dat ik uiteindelijk besloot om ook met een website te starten. Uiteindelijk hoop ik van de fotografie mijn werk te kunnen maken. Ik hoop dat ik mijn passie voor de natuur naar vele anderen kan overbrengen en kan laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur is! Mijn passie ligt voornamelijk bij het fotograferen van alles wat de natuur te bieden heeft. Wat ik graag wil overbrengen in mijn foto’s is eenvoud, puurheid en sfeer. Ik vind het erg leuk als u een bericht achterlaat op mijn website of Facebookpagina, dit voelt voor mij als een grote waardering. Daarnaast sta ik natuurlijk ook open voor verbeterpunten en alle andere vragen.

danny-bij-emma-pyramide