Over mij

Over mij

Passie voor de natuur

Mijn naam is Danny Slijfer, 28 jaren  jong. Begonnen met fotograferen in Arnhem, momenteel woonachtig in Dieren. Mijn passie voor de natuur begon al op jonge leeftijd. Ik was altijd buiten te vinden; van hoog in de bomen, tot de knieën in het water tot diep in het struikgewas. Intussen verzamelde ik van alles uit de natuur. Van een zelf geplukte bos bloemen voor mijn moeder tot het vangen van stekelbaarsjes en het verzorgen van een gewond kauwtje. Toen was de voorliefde voor de natuur er al en had ik oog voor details zonder dat ik me hiervan bewust was. Tijdens mijn hoveniersopleiding kwam ik voor het eerst uitgebreid in aanmerking met de natuur door onder andere het determineren van planten (plantenkennis). Ik merkte dat het groene gedeelte in de opleiding mij erg aantrok. Tijdens mijn vervolgstudie HBO Tuin- en landschapsinrichting leerde ik op een totaal andere manier te kijken naar de natuur en kreeg hierdoor ook andere inzichten. Daarnaast kwam ik tijdens de opleiding in aanraking met fotografie, iets totaal nieuws voor mij! Een jaar na mijn afstuderen besloot ik om te investeren in mijn eerste spiegelreflexcamera, een instapmodel (Nikon D3200). Hierdoor ontstond uiteindelijk mijn nieuwe passie en hobby; natuurfotografie! Door in de natuur te fotograferen, leerde ik ook de wereld van dieren kennen, met name het gedrag van vogels en insecten inspireert mij. Dit fascineert mij tot op de dag van vandaag.

Over de natuur raak je nooit uitgeleerd, je ontdekt telkens iets nieuws. Of het nou bij de voordeur is, in een park of op het hoekje van de straat. Wanneer je echt kijkt met veel tijd en herhaling zul je de prachtige (kleine) wonderen van de natuur zien. Wat ik ook erg interessant vind is om kennis op te doen van het gedrag van dieren en planten en om dat te volgen. Achter elke foto schuilt een persoonlijk verhaal, het vertelt iets over de omstandigheden en het gedrag van het onderwerp op dat moment. Natuurfotografie is daarom voor mij meer dan een plaatje schieten. Het is een manier van leven in een omgeving waarin ik me prettig voel, waar ik tot mijn recht kom en weer tot mezelf kom. Het gene wat mij raakt, rust geeft en bevredigd. Dat gevoel wil ik graag in mijn foto’s overbrengen.

Werkwijze en materiaalgebruik

Ik vind het heerlijk om een paar uur de natuur in te trekken om tot rust te komen en te genieten, maar natuurlijk vooral om mooie foto’s te maken. Als het zich toelaat ga ik op pad met mijn mountainbike of auto naar verschillende natuurgebieden in mijn woonomgeving. Ik fotografeer voornamelijk op gevoel, ik wacht in de natuur op een mooi moment en probeer dat zo realistisch mogelijk vast te leggen. ik denk dan aan gedrag, compositie, sfeer, eenvoud en puurheid. De beleving van het moment is voor mij bepalend voor de kwaliteit van de foto. Je zult mij niet snel vinden bij een grote groep fotografen jagend achter een specifiek soortje of in een drukke vogelhut. De beleving van de foto is voor mijn gevoel dan niet de realiteit en niet uniek. Terwijl ik juist de realiteit wil laten zien. Ik hoop dat dit mij onderscheidend maakt van de rest.

Materiaalgebruik
Body:       Nikon D7200
Lenzen:   Nikon AF-S Zoom Nikkor 70-300 mm  F4.5 – 5.6G  IF   ED
                  Sigma 150 mm F2.8 APO Macro EX  DG  OS
                  Sigma 10-20 mm F3.5 EX DC

Na het opstarten van een Facebookpagina kreeg ik zoveel leuke reacties, dat ik uiteindelijk besloot om ook met een website te starten. Ik hoop dat ik mijn passie en beleving voor de natuur naar vele anderen kan overbrengen en kan laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur in Nederland is! 

Ik vind het erg leuk als u een bericht achterlaat op mijn website of Facebookpagina, dit voelt voor mij als een grote waardering. Daarnaast sta ik natuurlijk ook open voor verbeterpunten en alle andere vragen en ben ik te volgen op Instagram.

danny-bij-emma-pyramide